Subsidie isolatiemaatregelen

Isolatiesubsidie: bespaar op uw energierekening

De overheid biedt subsidie aan voor woningeigenaren die hun woning isoleren. Dit is een goede manier om uw energierekening te verlagen en uw woning te verduurzamen.

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet het isolatiemateriaal aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Deze eisen zijn vastgelegd in de Regeling isolatiemaatregelen.

PIF-isolatiefolie en isovlas zijn twee isolatiematerialen die voldoen aan de kwaliteitseisen voor subsidie.

PIF-isolatiefolie is een sterke en compacte isolatiefolie dat bestaat uit verschillende lagen aluminiumfolie, afgewisseld met luchtkussens. Deze folie is zeer geschikt voor tussen de gordingen op schuine daken en onder de vloer.

Isovlas is een zachte en flexibele isolatieplaat die bestaat uit gerecyclede glaswol. Isovlas is zeer geschikt voor spouwmuurisolatie.

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet de isolatie worden uitgevoerd door een erkend bedrijf. Een erkend bedrijf heeft een erkenningscertificaat van de Stichting Kwaliteitsborging Isolatie (KOMO).

Conclusie

Isolatiesubsidie is een goede manier om uw woning te verduurzamen en uw energierekening te verlagen. Zorg er wel voor dat u het isolatiemateriaal kiest dat aan de kwaliteitseisen voldoet en dat de isolatie wordt uitgevoerd door een erkend bedrijf.

Extra informatie:

  • U kunt subsidie aanvragen voor een tweede verduurzamingsmaatregeling tot 2 jaar na de datum waarop de isolatiemaatregelen zijn uitgevoerd.
  • Zolderisolatie Brabant is een erkend bedrijf dat PIF-isolatiefolie en isovlas aanbrengt.